Vi kæmper for at gøre en forskel

Som medlem af Rotaryfamilien er en af vores hjørnestene, at vi gerne vil gøre en forskel. Herunder er et eksempel på, hvad vi laver.

Projekt Herberg – Fra den ene hær til den anden

Skrevet af Theis Abildgaard Rasmussen

Projekter kan være store og internationale, de kan involvere mange mennesker og skabe stor omtale for organisationers virke i samfundet. Nogle gange kan de dog også være små og lokale, og blot involvere 3 mennesker.

Det var i hvert fald alt det tog for at få samlet hele 6 sække med diverse beklædningsartikler og få dem doneret til Kirkens Korshærs herberg på Benediktes Plads i Odense. Theis fortæller her lidt om hvordan et projekt gik fra tanke til handling.

Fotografen er på ferie...

Det startede med at vores ene medlem, Alexander, grundet sit arbejde i NATO, fik adgang til en masse beklædningsartikler som af den ene eller den anden grund egentlig bare skulle smides ud. Han spurgte derfor de andre medlemmer i klubben om der var nogle, der kunne tænke sig at lave det til et projekt, at få det samlet ind og doneret det til et godt formål. Han fik hjælp af Malene og mig, og i fællesskab blev der samlet tøj og lignende ind over en periode på en måneds tid.

Da vi ankom blev vi mødt af Anne Marie og Nathalie, der begge arbejdede fast på herberget. De gav en kort rundtur, og beskrev undervejs hvordan de i øjeblikket havde flere der gik og manglede tøj, hvorfor det passede perfekt at vi kom med det på daværende tidspunkt. De lovede tilmed, at rub og stup ville være væk samme aften efter aftensmad, hvorunder de havde tænkt sig at dele det ud til de trængende.

En sjov historie er, at jeg så sent som i går var i Netto, hvor der bag mig stod en mand som jeg kunne se kom derovre fra. Det glædede mine øjne at se ham iført en sweater, hvilken jeg ved var i en af de poser vi afleverede. Det er altid sjovt at se frugten af sit arbejde.

Lad os prøve at gentage successen engang i fremtiden!

Der kan altid bruges flere hænder

Hvis du også kunne tænke dig at gøre en forskel, så skriv til os og fortæl lidt om dig selv. Vi får løbende gæster, da Odense jo er en uddannelsesby med mange unge, og det vil glæde os at se dig også.
Vi er også meget interesserede i at høre fra personer eller organisationer, der ønsker at samarbejde om et humanitært projekt.