Hvordan er det at være medlem?

Rotary og Rotaract er mange ting, og overvejer du om det er noget for dig, så kan du herunde få et lille indblik i livet som medlem.

Theis om hans oplevelser med Rotaract

Da jeg for nu omkring 4 år siden flyttede til Odense, efterlod jeg alle venner og netværk generelt på Sjælland. Jeg kendte til Rotaract gennem min baggrund som udvekslingsstudent, og tænkte at jeg ville prøve kræfter med det, nu da jeg var kommet til en by med en Rotaract klub. Jeg startede i Sct. Alban Rotaract Klub i Odense i december 2013, og mit første møde var den årlige julebagning. Det var en genial måde at møde alle medlemmerne i klubben på, og man kom hurtigt ind på alle. Siden da er der løbet meget vand under broen; jeg har været med i arrangementer både nationalt og internationalt, prøvet kræfter af med arrangementsplanlægning, kursusafholdelse, oplægs-holdning, bestyrelses arbejde og generelt foreningsarbejde, SAMTIDIG med at have fået en MASSE gode venner og kontakter både lokalt og globalt. Jeg er SÅ glad for at jeg besluttede mig for at blive medlem i sin tid, det har givet mig meget mere end jeg har betalt for, og meget mere end jeg nogensinde kan give igen. Rotaract er muligheder, og tør man tage udfordringerne der kommer, får man så ufatteligt meget igen. Ligesom med spejdere, er Rotaract ikke noget man går til, men noget man er.

Hjemmemøderne erstates ofte med udemøder

Når vi har haft en foredragsholder ude ved os og fortælle om et emne så tager vi ofte på et senere møde ud for at besøge et relateret sted, hvor vi kan få et lidt andet syn på sagen.

Her på billedet er vi på besøg hos Odense Kommune i 2015 for at få et indblik i planen for Thomas B. Thrigesgade, der skal ombygges til en helt ny bydel.

Kombineret netværk og hygge

Vi blander ofte arbejde og fornøjelser, hvilket blandt andet ses ved vores årlige bowlingturnering med vores to faderklubber.

En times bowling efterfulgt af hyggeligt samvær er altid en success.

Efter gentagne sejre for vores klub måtte vi i januar 2017 nøjes med en andenplads.

Hyggen tager også nogen gange overhånd

Hvert år i december samles vi i Otterup bageri og laver julebag sammen. For et beskedent beløb har vi alle poser med god konfekt og småkager med hjem, samtidigt med at vi få sagt glædelig jul og ønsket hinanden godt nytår.

Der bliver faktisk så mange julegodter, at det kombineres med et humanitært projekt, hvor vi får lavet en masse ekstra, der kan gives til bl.a. Café Paraplyen i Odense for at lette deres velgørenhedsarbejde over julen.

Det behøver ikke altid være stort

Det hele behøver naturligvis ikke være seriøst eller større begivenheder. Derfor har vi bl.a. også holdt biografture og brætspilsaften.

I Rotaract ses vi nemlig ikke kun i faglige sammenhænge. Der skal også være plads til de sociale arrangementer, og en af de måder man kan mødes over noget andet på, er f.eks. brætspil. Der er rig mulighed for at mødes socialt, og medlemmer i Rotaract har mere end bare et par gange udviklet nære venskaber med mennesker fra nær og fjern.